Tinerii de 16-17 ani din Belgia pot vota la alegerile europene

Tinerii care vor împlini 16 ani la următoarele alegeri europene îşi pot face auzită vocea la nivel european.

140 afișări
Imaginea articolului Tinerii de 16-17 ani din Belgia pot vota la alegerile europene

Sursa foto: Twitter

Noua lege face din Belgia a patra ţară din UE (după Malta, Germania şi Austria) care permite tinerilor de 16 şi 17 ani să participe la alegerile pentru Parlamentul European.

Cu toate acestea, spre deosebire de cetăţenii adulţi, care sunt înregistraţi automat pentru a vota, tinerii care doresc să voteze trebuie să se înregistreze în prealabil. Acest lucru se poate face fie prin depunerea unui formular la primărie, fie prin intermediul unei platforme online, a declarat vineri ministrul de interne Annelies Verlinden, potrivit Brussels Times
 
Tinerii înregistraţi vor fi apoi obligaţi să voteze şi, prin urmare, vor trebui să se prezinte la urne pentru a vota la alegerile europene.
 
Aproximativ 280.000 de tineri din Belgia ar putea participa la următoarele alegeri europene. Data nu a fost încă convenită de cele 27 de state membre, dar data preferată este 6-9 iunie 2024.
 
"Deciziile luate la acest nivel de putere se referă adesea la chestiuni care îi preocupă pe tineri şi care au un impact semnificativ asupra viitorului lor, cum ar fi mobilitatea şi clima. De aceea, este interesant să le oferim o voce în aceste chestiuni", a declarat Verlinden

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici