Tinerii reţinuţi după atacul asupra bisericii din Belfast care a găzduit români au fost eliberaţi

Cei trei bărbaţi în vârstă de 20 de ani, care au fost reţinuţi de poliţie în urma unui atac asupra bisericii din Belfast ce oferise adăpost românilor vizaţi de atacuri rasiste, au fost eliberaţi marţi seara, relatează Irish Times, în ediţia electronică.

24 afișări
Imaginea articolului Tinerii reţinuţi după atacul asupra bisericii din Belfast care a găzduit români au fost eliberaţi

Tinerii reţinuţi după atacul asupra bisericii din Belfast care a găzduit români au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei tineri au fost arestaţi marţi dimineaţă, în legătură cu pagubele suferite de o biserică din Irlanda de Nord, care oferise adăpost românilor vizaţi de atacuri rasiste.

Doi dintre ei au fost eliberaţi de poliţie în aşteptarea raportului Serviciului de procuratură, iar cel de-al treilea a fost eliberat necondiţionat.

Aceştia fuseseră arestaţi la o casă situată în apropiere de biserica de pe bulevardul University, din sudul Belfastului, pentru a fi interogaţi în legătură cu atacul care a fost surprins de camerele de supraveghere.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat că, în urma investigaţiilor, s-a stabilit că atacul asupra bisericii nu are legătură cu cele care au vizat familiile de români şi că nu există indicii privind o agresiune motivată de ură sau rasism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici