Tirana: Confruntări între poliţie şi manifestanţi soldate cu trei morţi - FOTO

Trei persoane au fost împuşcate mortal, vineri, la Tirana în cursul unei manifestaţii a opoziţiei marcate de confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, a declarat şeful secţiei de urgenţe de la spitalul militar din capitala albaneză, Sami Koceku.

52 afișări
Imaginea articolului Tirana: Confruntări între poliţie şi manifestanţi soldate cu trei morţi - FOTO

Tirana: Confruntări între poliţie şi manifestanţi soldate cu trei morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt trei morţi şi 17 poliţişti şi militari răniţi, dintre care trei grav. Alţi 22 de civili sunt, de asemenea, răniţi", a declarat Koceku.

Cele trei victime erau deja moarte atunci când au fost aduse la urgenţe, a precizat el.

Opoziţia a făcut apel la manifestaţii împotriva Guvernului lui Sali Berisha, pentru a-i cere demisia şi convocarea de alegeri legislative anticipate, după anunţarea, săptămâna trecută, a demisiei vicepremierului Ilir Meta, cercetat într-un caz de corupţie.

Mai multe mii de manifestanţi s-au reunit la începutul după-amiezii în faţa sediului Guvernului, într-un climat de mare tensiune.

Confruntările nu au întârziat să apară între manifestanţi şi forţele de ordine, mobilizate în jurul clădirii guvernamentale.

Manifestanţii au aruncat cu pietre, iar forţele de ordine au replicat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici