Tiraspolul nu vrea România la negocierile în dosarul transnistrean

Regimul separatist de la Tiraspol se opune participării României la negocierile pentru soluţionarea crizei transnistrene, anunţă Serghei Iastrebciak, şeful diplomaţiei din Transnistria, citat de pagina online a agenţiei RIA Novosti.

15 afișări
Imaginea articolului Tiraspolul nu vrea România la negocierile în dosarul transnistrean

Tiraspolul nu vrea România la negocierile în dosarul transnistrean

"România ar putea aduce o contribuţie prin alte mecanisme, în special prin contactele bilaterale cu Republica Moldova", a spus Iastrebciak.

"Toată lumea ştie că ar putea apărea complicaţii în cazul în care România ar participa la negocieri. Fără dubiu că diplomaţia română ar putea intensifica eforturile la nivel european", a explicat oficialul transnistrean.

"Tiraspolul este pregătit să examineze orice iniţiativă şi să accepte orice aport în procesul de reglementare", a încheiat ministrul.

Noul ministru român de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat recent că România ar trebui implicată direct în negocierile transnistrene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici