Tiruri şi explozii într-un cartier de lux din Kabul. Patru talibani au fost ucişi

Tiruri sporadice şi explozii au avut loc, marţi seara, într-un cartier de lux din Kabul, ţinta atacului fiind cel mai probabil o reşedinţă hotelieră frecventată de străini, relatează Washington Post.

191 afișări
Imaginea articolului Tiruri şi explozii într-un cartier de lux din Kabul. Patru talibani au fost ucişi

Tiruri şi explozii într-un cartier de lux din Kabul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru insurgenţi talibani înarmaţi cu puşti şi grenade au luat cu asalt o reşedinţă hotelieră dintr-un cartier diplomatic din Kabul în noaptea de marţi spre miercuri, iar atacul a durat patru ore, până când autorii au fost ucişi de forţele guvernamentale, marţi dimineaţa, relatează Reuters.

Nu au fost anunţate alte victime în afară de atacatori, a declarat adjunctul ministrului afgan de Interne, generalul Ayoub Salangi. Şeful poliţiei din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, a declarat că pensiunea era deţinută de o cunoscută familie politică afgană, din care face parte şi ministrul de Externe Salahuddin Rabbani.

Talibanii afgani au revendicat atacul după încheierea lui şi au afirmat că numeroşi "invadatori" au fost ucişi, deşi de multe ori ei exagerează numărul victimelor în atacurile împotriva ţintelor guvernamentale afgane şi străine.

Gruparea islamistă, care desfăşoară o insurgenţă în Afganistan de la înlăturarea talibanilor de la putere în 2001, consideră prezenţa străină în Afganistan o forţă invadatoare şi Guvernul de la Kabul un regim marionetă.

Capitala afgană a fost afectată de o serie de atacuri împotriva unor ţinte străine şi guvernamentale în ultimele două săptămâni, intensificând temerile cu privire la capacitatea forţelor de securitate afgane de a gestiona situaţia.

Salangi a declarat că au fost confiscate cel puţin un lansator de grenade şi trei mitralire AK-47. Peste zece explozii au fost auzite de martorii oculari în prima oră a atacului, dar exploziile şi focurile de armă au continuat până la încheierea operaţiunii.

Rahimi a refuzat să dezvăluie identitatea persoanelor care se aflau în reşedinţa hotelieră, despre care surse afgane şi străine afirmă că era destinată străinilor dar şi cetăţenilor afgani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici