Toate zborurile comerciale spre şi dinspre Belgia au fost suspendate ca urmare a unei greve generale la nivel naţional

Spaţiul aerian belgian este închis miercuri pentru toate zborurile sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri ca urmare a unei greve generale la nivelul întregii ţări, a anunţat agenţia belgiană pentru controlul traficului aerian, informează postul BBC News.

614 afișări
Imaginea articolului Toate zborurile comerciale spre şi dinspre Belgia au fost suspendate ca urmare a unei greve generale la nivel naţional

Aproape toate zborurile spre şi dinspre Belgia au fost suspendate ca urmare a unei greve generale

Fără "nici o certitudine" cu privire la numărul de controlori care vor participa la grevă, agenţia belgiană Skeyes pentru controlul traficului aerian a transmis că este "obligată să interzică" traficul aerian naţional timp de 24 de ore, începând de marţi, 12 februarie, de la ora locală 22:00 (ora României, 23:00).

Acţiunea va avea un efect limitat şi asupra zborurilor care tranzitează spaţiul aerian belgian, întrucât agenţia Skeyes este responsabilă pentru tot traficul aerian sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri.

Peste această limită, zborurile sunt coordonate cu ajutorul organizaţiei europene Eurocontrol, care a anunţat că va recomanda evitarea spaţiului aerian belgian pe perioada grevei.

Zborurile guvernamentale şi militare nu vor fi afectate.

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că îşi anulează toate zborurile de miercuri spre şi dinspre Belgia.

Greva generală la nivel naţional, organizată de cele mai mari trei federaţii sindicale din Belgia, are loc în contextul disputelor privind creşterea salariilor. Sindicatele cer creşterea salariilor şi pensiilor, beneficii sporite, cât şi îmbunătăţirea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici