Tony Blair citea Biblia înaintea deciziilor importante

Tony Blair citea Biblia înainte de a lua "decizii importante", afirmă secretarul de presă al fostului premier britanic, Alastair Campbell, în jurnalul său, relatează The Guardian, în ediţia electronică de sâmbătă.

24 afișări
Imaginea articolului Tony Blair citea Biblia înaintea deciziilor importante

Tony Blair citea Biblia înaintea deciziilor importante (Imagine: Mediafax Foto)

Tony Blair a avut "ezitări" în ajunul primei misiuni de bombardare a Irakului, după ce a citit Biblia până noaptea târziu, scrie Alastair Campbell în jurnalul său. El susţine, de asemenea, că pildele din Noul Testament despre Irod şi Ioan Botezătorul l-au neliniştit pe premier cu câteva ore înainte de lansarea misiunii anglo-americane împotriva Irakului, în decembrie 1998.

Campbell recunoaşte, în memoriile sale, că fostul premier citea adeseori Bibilia înainte de a lua "deciziile cu adevărat importante".

"TB (Tony Blair) a avut în mod clar ceva ezitări", scria Campbell la 16 decembrie 1998. "El (Blair) a afirmat că a citit Biblia noaptea trecută, aşa cum face adeseori când trebuie să ia decizii cu adevărat importante, şi a citit ceva despre Ioan Botezătorul şi Irod care l-a pus pe gânduri, dar bine că nu şi-a schimbat părerea", adaugă el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici