Top 12 filme de vizionat cu ocazia Paştelui creştin, Paştelui evreiesc şi Ramadanului

  • Paştele creştin celebrat pe rit catolic, ortodox şi protestant este o sărbătoare creştină care comemorează patimile, moartea şi învierea lui Iisus Cristos. Anul acesta, Paştele pe rit apusean pică pe 9 aprilie, iar cel răsăritean/ortodox, pe 16 aprilie.
  • Paştele Evreiesc este o sărbătoare iudaică care celebrează eliberarea poporului evreu din robia Egiptului. Anul acesta se sărbătoreşte între zilele 5 şi 13 aprilie 2023.
  • Ramadan este o lună sfântă pentru musulmani, în care aceştia posteşte de la răsăritul până la apusul soarelui şi se dedică rugăciunii şi carităţii. Anul acesta se desfăşoară între zilele 22 martie şi 21 aprilie 2023.
  • 13 filme de vizionat alături de familie cu ocazia Paştelui creştin, Paştelui evreiesc şi Ramadanului islamic
1323 afișări
Imaginea articolului Top 12 filme de vizionat cu ocazia Paştelui creştin, Paştelui evreiesc şi Ramadanului

Sursa -Amazon

 

Filme de văzut cu ocazia Paştelui evreiesc (Pesah)


The Ten Commandments (1956) - un film epic regizat de Cecil B. DeMille care urmăreşte viaţa lui Moise (Charlton Heston) de la naştere până la primirea celor zece porunci pe Muntele Sinai.

 
The Prince of Egypt (1998) - un film de animaţie produs de DreamWorks care povesteşte istoria lui Moise şi a exodului evreilor din Egipt.


Exodus: Gods and Kings (2014) - un film regizat de Ridley Scott, cu Christian Bale în rolul lui Moise şi îl arată pe acesta conducând evreii spre Ţara Făgăduinţei în mod mai realist şi mai istoric. 

Filme de văzut cu ocazia Paştelui catolic/protestant 

The Robe (1953) - un film regizat de Henry Koster care îl prezintă pe un centurion roman care devine creştin după ce participă la răstignirea lui Isus şi intră în posesia cămăşii sale pentru care a tras-o la sorţi. 

Ben-Hur (1959) - un film regizat de William Wyler care îl are ca erou pe un prinţ evreu (interpretat de Charlton Heston) care este trădat de un prieten roman şi devine sclav pe o galera, dar îşi recâştigă libertatea şi îl întâlneşte pe Iisus şi devine campion la curse de cai. 


The Greatest Story Ever Told (1965) - un film regizat de George Stevens care reconstituie viaţa lui Isus de la naştere până la înviere, cu o distribuţie impresionantă de actori celebri.

Jesus of Nazareth (1977) - este un miniserial de televiziune realizat de Franco Zeffirelli, care prezintă viaţa lui IIsus Cristos de la naştere până la înviere, bazându-se pe cele patru evanghelii canonice.
Producţia are o distribuţie impresionantă de actori celebri, printre care Robert Powell în rolul lui Iisus, Anne Bancroft ca Maria Magdalena, Ernest Borgnine ca Petru, Laurence Olivier ca Nicodim, Christopher Plummer ca Irod Antipa, Anthony Quinn ca Caiapha, Rod Steiger ca Pilat, James Earl Jones ca Baltazar şi Peter Ustinov ca Irod cel Mare

The Last Temptation of Christ (1988) - un film regizat de Martin Scorsese care este bazat pe romanul omonim al lui Nikos Kazantzakis şi care explorează latura umană a lui Iisus (interpretat de Willem Dafoe), inclusiv tentaţiile şi îndoielile sale. 

The Passion of the Christ (2004) - un film regizat de Mel Gibson care prezintă ultimele 12 ore din viaţa lui Isus, inclusiv răstignirea şi învierea sa.

Son of God (2014) - un film regizat de Christopher Spencer care este o adaptare a miniseriei biblice The Bible şi care îl prezintă pe Diogo Morgado în rolul lui Iisus. 

Risen (2016) - un film regizat de Kevin Reynolds care îl are ca protagonist pe un tribun roman care investighează dispariţia corpului lui Iisus după crucificare.

Filme de văzut cu ocazia Ramadanului 

The Message (1976) - un film regizat de Moustapha Akkad care prezintă viaţa şi misiunea profetului Mahomed şi a primilor musulmani. Filmul a fost realizat în două versiuni, una în arabă şi una în engleză, şi nu arată chipul profetului. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici