Torţionarul din Cleveland va pleda nevinovat, anunţă avocatul acestuia

Ariel Castro, inculpat pentru sechestrarea şi violarea a trei tinere americane, în casa sa din Cleveland, în statul Ohio (nord), timp de aproximativ un deceniu, va pleda "nevinovat" în cadrul procesului, a anunţat joi unul dintre avocaţii săi.

231 afișări
Imaginea articolului Torţionarul din Cleveland va pleda nevinovat, anunţă avocatul acestuia

Ariel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El va pleda nevinovat" pentru toate acuzaţiile, a declarat avocatul Jaye Schlachet, care nu a vrut să ofere detalii suplimentare în acest stadiu, anunţând doar că "toate probele" vor fi "prezentate în cursul procedurii judiciare".

Ariel Castro "nu este un monstru şi nu ar trebui să fie diabolizat de mass-media", a adăugat el. "Cer întregii lumi să fie prudentă înainte să îşi exprime opinia", a mai spus Schlachet.

El a declarat miercuri pentru postul local WKYC că Ariel Castro este "foarte îngrijorat de bună starea şi viitorul fiicei sale, pe care o iubeşte mult". Ariel Castro este tatăl unei fete de şase ani, Jocelyn, născute în captivitate. Mama acesteia este una dintre captive, Amanda Berry.

Ariel Castro a fost arestat săptămna trecută după ce una dintre victimele sale a reuşit să scape din casa în care era reţinută împreună cu alte două femei.

El a fost inculpat miercuri pentru violuri şi sechestrarea a patru persoane, şi anume Amanda Berry şi fiica sa Jocelyn, Gina DeJesus şi Michelle Knight.

Procurorul american Timothy McGinty a declarat joi că intenţionează să ceară pedeapsa cu moartea împotriva suspectului, pentru violenţele la care le-a supus pe femei şi care, în opinia sa, "depăşesc capacitatea de înţelegere".

Într-o scrisoare datând din 2004, găsită în casa acestuia de către poliţie, Ariel Castro afirma că este un "predator sexual" şi îşi exprima dorinţa de a se sinucide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici