Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni se folosesc de paşapoarte moldoveneşti false pentru a ajunge în UE

Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni încearcă să obţină paşapoarte moldoveneşti, apelând inclusiv la mijloace ilegale, întrucât aceste documente de călătorie le pot facilita accesul în spaţiul Uniunii Europene, relatează Sputnik News, citând informaţii publicate de cotidianul Pravda.

362 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni se folosesc de paşapoarte moldoveneşti false pentru a ajunge în UE

Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni se folosesc de paşapoarte moldoveneşti false pentru a ajunge în UE

În ultimii 5 ani, peste 1.200 de ucraineni au depus cereri pentru deveni cetăţeni ai Republicii Moldova.

Totodată, în perioada 2011-2015 au fost indentificate 216 cazuri în care mai mulţi ucraineni şi-au procurat paşapoarte moldoveneşti false, iar în alte 41 de cazuri au fost înregistrate tentative de obţinere ilegală a cetăţeniei moldovene, relatează publicaţia ucraineană, citând informaţii publicate de site-ul moldovean Anticoruptie.md.

Interesul manifestat de ucraineni pentru documentele de călătorie moldoveneşti se explică prin faptul că persoanele cu cetăţenie moldovenească pot circula fără vize în spaţiul comunitar, prin intermediul Parteneriatului Estic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici