Trafic aerian perturbat în Franţa de marţi seara până joi dimineaţa, din cauza unei greve

Traficul aerian va fi puternic perturbat în toată Franţa, începând de marţi seara şi până joi dimineaţa, după apelul la grevă al controlorilor de trafic aerian din cinci sindicate ale Direcţiei generale de aviaţie civilă (DGAC), care protestează faţă de un proiect european de fuziune.

20 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian perturbat în Franţa de marţi seara până joi dimineaţa, din cauza unei greve

Trafic aerian perturbat în Franţa de marţi seara până joi dimineaţa, din cauza unei greve (Imagine: Mediafax Foto)

Preavizul de grevă al controlorilor aerieni durează de marţi seara până joi dimineaţa. Mişcarea va determina, miercuri, anularea a 20 la sută din zborurile de pe aeroportul parizian Roissy, cel mai important, şi a 50 la sută din cursele de pe Orly, tot în regiunea pariziană, a anunţat luni DGAC.

"Perturbări (ale traficului) sunt aşteptate în toată ţara", a precizat ea într-un comunicat. "Din cauza unei mişcări sociale, DGAC le-a cerut companiilor aeriene ca în ziua de miercuri, 21 iulie, să reducă numărul de zboruri", a adăugat ea.

Uniunea Europeană vrea să raţionalizeze şi să facă mai eficient controlul aerian graţie unei gestionări comune mai multor ţări, în locul celor 27 de sisteme independente din prezent, atât timp cât traficul aerian ar putea creşte cu 50 la sută în următorii 15 ani.

Potrivit acestui plan, Franţa trebuie să se grupeze cu Germania, Elveţia, Belgia, Olanda şi Luxemburg, pentru a forma Fabec, blocul Europei Centrale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici