"Traficul a explodat". Ţara care a depăşit Mexicul la producţia de droguri sintetice

  • Într-o amplă operaţiune, poliţia thailandeză a confiscat 1.000 kg de metamfetamină în provincia Hat Yai din sudul ţării.
  • Captura impresionantă, cu o valoare stradală de 90 de milioane de dolari, este totuşi doar una din multe pe care poliţia le-a făcut în ultima perioadă.
  • Ţara din Sud Estul Asiei se confruntă cu o explozie a traficului care vine din ţara vecină Myanmar.
10498 afișări
Imaginea articolului "Traficul a explodat". Ţara care a depăşit Mexicul la producţia de droguri sintetice

"Traficul a explodat". Ţara care a depăşit Mexicul la producţia de droguri sintetice

Myanmarul, în care haousul domneşte ca urmare a loviturii de stat din februarie, se confruntă acum şi cu o criză a drogurilor.

Myanmar devenit cel mai mare producător mondial de droguri sintetice, cu un volum despre care oficialii spun că îl depăşeşte pe cel al Mexicului, ţară cunoscută la nivel internaţional pentru problemele cu traficul de droguri, relatează Financial Times.

Lovitura de stat ce a avut loc în februarie în Myanmar a slăbit considerabil capacitatea statului de a combate problema drogurilor.

"Cred că lovitura de stat a creat un mediu perfect pentru aceste organizaţii criminale transnaţionale, care prosperă în momentul în care apare un vid de putere", spune Richard Horsey, consilier din Myanmar al International Crisis Group, care a cercetat comerţul cu stupefiante.

Oficialii thailandezi spun că "traficul a explodat", iar drogurile din Myanmar ajung în toată lumea de la Australia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud până în UE, Marea Britanie sau SUA.

Capturile autorităţilor din sud-estul Asiei au atins valori record în 2021. UNODC a documentat 87 de capturi „majore” în 2021. Numai în Thailanda, au fost confiscate 25,8 tone de metanfetamină în an, o creştere de 73% faţă de prima jumătate a anului 2020, potrivit agenţiei ONU pentru combaterea drogurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici