Traficul aerian european, perturbat de norul de cenuşă vulcanică

Germania a anunţat duminică închiderea aeroportului din Munchen şi a două aeroporturi regionale, din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, alăturându-se astfel mai multor ţări europene care au anunţat restricţii pentru traficul aerian.

100 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian european, perturbat de norul de cenuşă vulcanică

Traficul aerian european, perturbat de norul de cenuşă vulcanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AUSTRIA a anunţat închiderea parţială a spaţiului aerian, până luni dimineaţă, şi suspendarea activităţii aeroporturilor din Viena, Innsbruck, Linz şi Salzburg. La Viena, traficul va fi întrerupt complet între orele 22.00 GMT şi 3.00 GMT (luni, 1.00 - 6.00, ora României), la Salzburg, între 15.00 GMT şi 2.00 GMT (18.00 - 5.00, ora României), la Innsbruck, între 13.30 GMT şi 20.00 GMT (16.30 - 23.00, ora României), iar la Linz, între 18.00 GMT şi 2.00 GMT (21.00 - 5.00, ora României).

CROAŢIA a anunţat duminică suspendarea parţială a traficului aerian şi închiderea aeroporturilor din Split şi Zadar, aflate pe litoralul adriatic.

FRANŢA: Traficul aerian nu este afectat de norul de cenuşă, însă aproximativ 70 de zboruri cu destinaţii în nordul Italiei sau în Spania au fost anulate duminică. Mai multe curse au fost anulate şi la Nisa, cu numai trei zile înaintea începerii Festivalului de Film de la Cannes şi a Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco.

GERMANIA: Agenţia germană pentru securitate aeriană DFS a anunţat duminică închiderea aeroportului din Munchen, începând cu ora 13.00 GMT (16.00, ora României), din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda. DFS a precizat că şi aeroporturile regionale Augsbuirg şi Memmingen au fost închise.

ITALIA: a anunţat duminică la prânz redeschiderea spaţiului aerian din nord-vest, închis duminică dimineaţă la ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

MAREA BRITANIE/IRLANDA: Spaţiul aerian a fost parţial închis în vestul Irlandei şi o parte a Scoţiei, măsura afectând mai multe aeroporturi locale şi aerodromuri.

PORTUGALIA a anulat duminică 223 de zboruri, aeroporturile cel mai grav afectate de norul de cenuşă fiind cele din Porto şi din arhipelagul Azore. Serviciile meteo estimează că norul de cenuşă va ajunge şi în centrul ţării până duminică seara, urmând să perturbe traficul aerian şi la Lisabona. Activitatea aeroportului Porto va fi reluată luni dimineaţă, la ora 6.00 GMT (9.00, ora României).

SPANIA: Trei dintre cele patru aeroporturi din nord-vestul Spaniei, închise duminică din cauza norului de cenuşă, au fost redeschise la ora 14.00 GMT (17.00, ora României). Sâmbătă, Spania a anulat peste 900 de zboruri şi a închis 19 aeroporturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici