Traficul aerian revine la normal în Marea Britanie

Traficul aerian revenea la normal, miercuri, în Marea Britanie, după perturbările din Scoţia, în timp ce norul de cenuşă vulcanică se depalasa către Germania.

191 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian revine la normal în Marea Britanie

Traficul aerian revine la normal în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ultimului buletin al autorităţilor britanice de reglementare a traficului aerian (NATS), "niciun nor de cenuşă nu ar trebui să ajungă începând de miercuri, ora 00.00 GMT (03.00 ora României) în spaţiul aerian britanic".

Norul de cenuşă emis de vulcanul islandez Grimsvötn a blocat marţi mii de pasageri în Scoţia. British Airways, Flybe, easyJet şi Aer Lingus au fost constrânse să îşi anuleze zborurile.

Potrivit organizaţiei europene pentru securitate aeriană Eurocontrol, aproximativ 500 de zboruri din cele 29.000 programate, au fost anulate marţi în Europa.

Miercuri, traficul aerian ar urma să revină progresiv la normal în Marea Britanie, dar "pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze la companiile aeriene" înainte de a pleca, a precizat NATS.

Miercuri, British Airways anunţa anularea a două zboruri de pe Heathrow-Londra către şi dinspre Hamburg.

Ministrul Transporturilor Philip Hammond, care a prezidat marţi o celulă de criză, s-a declarat "optimist dar prudent" în legătură cu ceea ce va urma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici