Tragedia Germanwings: Andreas Lubitz a fost consultat de 41 de medici în ultimii cinci ani

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings prăbuşit în Alpii francezi la 24 martie, a fost consultat de "41 de medici în ultimii cinci ani", dintre care şapte în luna anterioară producerii tragediei aviatice, relatează Le Parisien în pagina electronică.

440 afișări
Imaginea articolului Tragedia Germanwings: Andreas Lubitz a fost consultat de 41 de medici în ultimii cinci ani

Andreas Lubitz a fost consultat de 41 de medici în ultimii cinci ani - procuror

Andreas Lubitz a fost consultat de "41 de medici în ultimii cinci ani", dintre care şapte în luna anterioară prăbuşirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, a precizat joi, la Paris, procurorul Brice Robin.

Acum o săptămână, procurorul din Marsilia menţiona că Lubitz a fost consultat de "zeci" de medici.

Pe de altă parte, el a anunţat că o informaţie judiciară contra X pentru ucidere din culpă va fi deschisă în cursul săptămânii viitoare.

"Dreptul penal francez îmi interzice să deschid o informaţie judiciară pentru asasinat, deoarece autorul a decedat", a precizat el.

Personalitatea lui Andreas Lubitz este punctul central al anchetei cu privire la cauzele prăbuşirii avionului Airbus A320.

Ancheta în acest caz a semnalat deja antecedentele depresive, chiar suicidare, ale copilotului Andreas Lubitz.

La 24 martie, un avion Airbus A320 al companiei Germanwings care se deplasa de la Barcelona (Spania) la Düsseldorf (Germania) s-a prăbuşit în Alpii francezi provocând moartea a 150 de persoane, între care 72 de germani şi 50 de spanioli. Potrivit primelor elemente ale anchetei, avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul german Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici