Tragedie în India: cel puţin 233 de oameni au murit şi 900 au fost răniţi într-un accident de tren

Cel puţin 233 de oameni au murit şi 900 au fost răniţi în accidentul de tren produs în India, arată bilanţul actualizat al tragediei.

1004 afișări
Imaginea articolului Tragedie în India: cel puţin 233 de oameni au murit şi 900 au fost răniţi într-un accident de tren

Coliziunea a avut loc vineri seară la aproximativ 130 de mile sud-vest de Kolkata, în districtul Balasore din Odisha. Două trenuri au fost implicate în accident.

Între 10 şi 12 vagoane ale unu tren au deraiat şi au căzut pe o cale ferată din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Amitabh Sharma, citat de Sky News. Resturile au fost spulberate de un alt tren care a venit din direcţia opusă.

Toate spitalele din districtul Balasore au fost puse în stare de alertă maximă pentru că între resturile trenului ar mai putea fi oameni. Aproape 500 de poliţişti şi salvatori, împreună cu 75 de ambulanţe şi autobuze, au fost trimişi la faţa locului.

Mai mult de 12 milioane de oameni călătoresc zilnic cu 14.000 de trenuri în India, pe 40.000 de mile de cale ferată. În ciuda eforturilor guvernului de a îmbunătăţi siguranţa feroviară, sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India. Majoritatea accidentelor feroviare sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici