Transport cu taxiul Viena-Paris la preţul de 500 de euro sau Viena-Oslo începând de la 1.000 de euro

Călătorii blocaţi în aeroportul de la Viena au primit luni oferte de a ajunge la destinaţie cu maşina, pentru sume destul de ridicate, după paralizarea traficului aerian în numeroase ţări europene.

26 afișări
Imaginea articolului Transport cu taxiul Viena-Paris la preţul de 500 de euro sau Viena-Oslo începând de la 1.000 de euro

Transport cu taxiul Viena-Paris la preţul de 500 de euro sau Viena-Oslo începând de la 1.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În sălile de aşteptare ale aeroportului din capitala austriacă, unde sute de pasageri sperau în sfârşit să găsească un loc într-un avion, odată cu redeschiderea spaţiului aerian austriac luni dimineaţă, numeroşi şoferi le propuneau turiştilor nefericiţi sau oamenilor de afaceri curse cu maşina către destinaţiile dorite.

Astfel, un traseu Viena-Paris era oferit la preţul de 500 de euro. O suprataxă era cerută în cazul opririlor turistice dorite.

Pentru Viena-Oslo, cu maşina, preţul varia între 1.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de suplimente, cum ar fi o noapte la hotel, opriri turistice sau solicitarea mai multor şoferi.

Alţi prestatori de astfel de servicii se plimbau luni printre pasagerii companiilor aeriene, oferindu-le "un tarif fix pentru toate destinaţiile din Europa", plecând în general de la 4.000 de euro.

În ceea ce priveşte maşinile de închiriat, agenţiile de pe aeroportul din Viena puteau să răspundă cererii luni. Un angajat al uneia dintre aceste agenţii şi-a exprimat regretul faţă de lentoarea cu care le sunt returnate automobilele închiriate.

"Din cele 150 de maşini care ar fi trebuit să ajungă în ultimele zile, nu am nici 30. Iar acest lucru se întâmplă în timp ce toată lumea spune că această poveste cu norul de cenuşă ne permite, nouă, agenţiilor de închiriere, să facem afacerea secolului! Dar uită că maşinile mele se află acum în Polonia sau în altă parte până în Portugalia şi că nu ştiu cum să le aduc înapoi", s-a plâns el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici