Trei activiste pentru drepturile omului din Arabia Saudită au fost eliberate temporar

Trei dintre cele 11 activiste pentru drepturile omului din Arabia Saudită, reţinute în mai anul trecut, au fost eliberate temporar joi, a anunţat agenţia de ştiri SPA, iar surse apropiate au declarat că celelalte vor fi eliberate duminică, relatează Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Trei activiste pentru drepturile omului din Arabia Saudită au fost eliberate temporar

Trei activiste pentru drepturile omului din Arabia Saudită au fost eliberate temporar

Unele femei, care se confruntă cu acuzaţii legate de activitatea pe care au desfăşurat-o în calitate de activiste pentru drepturile omului şi pentru contactele avute cu jurnalişti şi diplomaţi străini, au declarat miercuri în faţa unui tribunal din Riyad că au fost supuse la tortură în cele mai mult de nouă luni de detenţie, potrivit unor surse familiare cu subiectul, transmite Reuters.

Detenţia femeilor şi ştirile despre tratamentele la care au fost supuse au accentuat criticile Occidentului la adresa regatului.

"Instanţa a indicat că eliberarea temporară a fost decisă după ce a studiat cererile depuse în timpul şedinţelor de judecată", informează SPA.

Conform sursei citate instanţa va continua să cerceteze cazurile, iar eliberarea acestora este condiţionată de participarea la audienţele care vor avea loc până la adoptarea unei decizii finale.

Surse informate au declarat că cele trei femei eliberate sunt bloggerii Eman al-Nafjan, Ruqayya al-Mohareb şi academicianul Aziza al-Yousef, în vârsta de 60 de ani.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici