Trei ani de la tragedia de la Beslan

Cea de-a treia comemorare a luării de ostatici de la Beslan, soldată cu moartea a 332 de persoane, între care 186 de copii, a fost marcată sâmbătă de lacrimi şi relansarea unor întrebări dureroase, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Trei ani de la tragedia de la Beslan

Trei ani de la tragedia de la Beslan

Principala ceremonie comemorativă a debutat în timp ce clopotele răsunau în apropiere de ruinele şcolii numărul unu din Beslan, un orăşel din republica rusă Osetia de Nord, care a fost scena celei mai sângeroase luări de ostatici din istorie, în urmă cu trei ani.

La 1 septembrie 2004, un comando care cerea retragerea trupelor ruse din Cecenia a luat cu asalt şcoala, în prima zi de curs, şi a luat ostatice peste 1.000 de persoane. După trei zile, după un asalt controversat al forţelor de ordine, bilanţul victimelor a fost de 332 de morţi, între care 186 de copii.

Pe fondul unei muzici funebre, peste 3.000 de persoane s-au reunit la locul tragediei, ţinând în mâini lumânări şi depuând flori în interiorul sălii de gimnastică, unde au fost închişi ostaticii.

Pancartele afişate pe pereţii sălii exprimă furia stârnită de criza ostaticilor, resimţită şi în prezent în Osetia de Nord.

"Autorităţile sunt de neiertat pentru că au permis producerea tragediei de la Beslan", se poate citi pe una dintre pancarte. "Serviciul federal de securitate şi Ministerul de Interne sunt responsabili de terorism", titrează o altă pancartă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici