Trei medici, judecaţi în Polonia în cazul decesului deţinutului român Claudiu Crulic

Trei medici sunt judecaţi în oraşul polonez Cracovia în cazul deţinutului român Claudiu Crulic, decedat în ianuarie 2008 după ce a făcut greva foamei într-un penitenciar din Polonia, relatează site-ul postului Radio Polonia.

63 afișări
Imaginea articolului Trei medici, judecaţi în Polonia în cazul decesului deţinutului român Claudiu Crulic

Trei medici, judecaţi în Polonia în cazul decesului deţinutului român Claudiu Crulic

Procurorii îi acuză pe cei trei medici de neglijenţă, iar procesul lor a început marţi în Cracovia (sud).

Fostul director al infirmeriei din penitenciar, Krystyna M., este acuzată că nu i-a oferit la timp tratament deţinutului Claudiu Crulic.

Alţi doi medici, Piotr S. şi Katarzyna M., sunt acuzaţi că nu au luat la timp decizii cruciale pentru salvarea unei persoane a cărei viaţă era în pericol.

Medicii Krystyna M. şi Piotr S. au pledat "nevinovat".

Claudiu Crulic a murit pe 18 ianuarie 2008 după ce se aflase în greva foamei în închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici