Trei mii de participanţi la fondarea grupului Magyar Garda

Aproximativ 3.000 de persoane au participat sâmbătă la fondarea oficială a grupării paramilitare ungare Magyar Garda, înfiinţată de partidul extremist Jobbik, relatează MTI.

13 afișări
Imaginea articolului Trei mii de participanţi la fondarea grupului Magyar Garda

Trei mii de participanţi la fondarea grupului Magyar Garda

În cursul ceremoniilor au depus jurământul primii 56 de membri ai grupării, îmbrăcaţi în uniforme de culoare neagră cu dungi alb-roşii, simboluri ale regimului nazist pe care Ungaria l-a avut în cursul celui de-al II-lea Război Mondial.

Poliţia a estimat că la ceremonii au fost prezenţi aproximativ 3.000 de oameni, deşi organizatorii susţin că au fost 6.000.

Liderul Jobbik, Gabor Vona, a declarat că vor fi înregimentaţi mii de membri până la 23 octombrie, atunci când este comemorată revolta antisovietică din 1956.

Partidul de opoziţie Fidesz a cerut liderilor Magyar Garda să respecte legile Ungariei şi drepturile civice. Peter Szijjarto, purtătorul de cuvânt al Fidesz, nu a comentat declaraţiile preşedintelui executiv al formaţiunii, Gabor Kubatov, care afirmase vineri că Fidesz va trebui să se detaşeze de Magyar Garda dacă aceasta va deveni o organizaţie antisemită.

Forumul Democratic (MDF) a cerut tuturor partidelor politice să excludă din rândurile lor orice persoană care va face parte din Magyar Garda şi Jobbik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici