Trei morţi şi peste 130 de răniţi într-o explozie la un complex petrochimic din sud-estul Mexicului

Trei persoane au murit şi peste 130 au fost rănite, după ce s-a produs, miercuri, o explozie masivă la un complex petrochimic din statul mexican Veracruz, de pe coasta sud-estică, degajând substanţe chimice în aer, relatează Reuters.

279 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi peste 130 de răniţi într-o explozie la un complex petrochimic din sud-estul Mexicului

Trei morţi şi peste 130 de răniţi într-o explozie la un complex petrochimic din sud-estul Mexicului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Luis Felipe Puente, şeful serviciilor de urgenţă federale, a declarat că trei persoane au murit în explozie. De asemenea, şi compania petrolieră de stat Pemex care deţine complexul a confirmat decesul celor trei lucrători, adăugând că alte 136 de persoane au fost rănite, dintre care 88 sunt încă internate în spital.

Potrivit firmei, explozia, în urma căreia s-a degajat un nor negru de substanţe chimice, s-a produs la ora locală 15.00 (23.00) la un complex care produce policlorură de vinil în apropiere de oraşul portuar Coatzacoalco, una dintre cele mai importante filiale ale companiei

Sute de persoane au fost evacuate din zonă, susţin serviciile de intervenţie locale. Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, au fost declanşate flăcări iniţial, apoi un fum gros s-a ridicat din clădire în aer. Cauza exploziei este necunoscută încă, dar reprezentanţii Pemex au avertizat iniţial locuitorii să nu se apropie de zona exploziei, pe fondul unei degajări de substanţe toxice.

"Situaţia curentă la complex ... este sub control şi nu prezintă niciun risc pentru populaţie", a precizat compania Pemex pe contul de Twitter.

Accidente similare s-au produs în alte centre petrochimice ale companiei Pemex, ultimul chiar în februarie, când un lucrător a murit.

În 2013, cel puţin 37 de persoane au murit într-o explozie produsă în complexul central al companiei din capitala mexicană şi alte 26 într-un incendiu izbucnit la un complex din nordul ţării în septembrie 2012.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici