Trei muncitori au fost răniţi în timpul unor lucrări la centrala nucleară de la Fukushima

Trei muncitori au fost răniţi vineri la centrala avariată de la Fukushima în timpul unor lucrări la rezervoarele de apă contaminată, dar nu au fost iradiaţi, a anunţat compania Tokyo Electric Power (Tepco), relatează AFP.

82 afișări
Imaginea articolului Trei muncitori au fost răniţi în timpul unor lucrări la centrala nucleară de la Fukushima

Trei muncitori au fost răniţi în timpul unor lucrări la centrala nucleară de la Fukushima (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Căderea unui echipament din oţel a provocat rănirea celor trei muncitori, angajaţi ai companiei Tokyo Power Technology, parte a grupului Tepco. Unul dintre răniţi a fost transportat la spital de echipele speciale trimise cu elicopterul la faţa locului, a precizat compania Tepco.

"Rănitul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, este conştient, dar are tensiunea arterială instabilă, iar prognosticul este rezervat în acest moment", a precizat purtătorul de cuvânt al Tepco.

Ceiclalţi doi muncitori, a căror stare nu este gravă, au fost, de asemenea, transportaţi la spital, potrivit Tepco.

Accidentul a avut loc într-o zonă a centralei unde Tepco şi firmele subcontractante participă la construirea unor imense rezervoare de metal pentru a stoca apa contaminată, sau din care au fost înlăturate parţial substanţele radioactive, pompată în instalaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici