Trei nave de cereale sunt pregătite să părăsească Ucraina

Trei nave care transportă în total 58.041 de tone de porumb au fost autorizate să părăsească vineri porturile ucrainene, ca parte a acordului de deblocare a exporturilor de cereale, anunţă Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Trei nave de cereale sunt pregătite să părăsească Ucraina

Prima navă care transporta cereale ucrainene căreia i s-a permis să părăsească portul de la începutul războiului a plecat luni din Odesa cu destinaţia Liban, în cadrul unui acord de trecere negociat de Turcia şi de Naţiunile Unite.

Centrul Comun de Coordonare din Istanbul, care grupează personalul rus, ucrainean, turc şi al ONU, a declarat că două nave vor pleca vineri din Chornomorsk şi una din Odesa.

"Se estimează că cele trei nave de plecare vor pleca dimineaţa din porturile lor respective", a precizat acesta.

De la Chornomorsk, nava Polarnet ar urma să plece spre Karasu, în Turcia, cu 12.000 de tone de porumb, iar nava Rojen ar urma să ducă 13.041 de tone de porumb la Teesport, în Marea Britanie.

De la Odesa, Navistar ar urma să ducă 33.000 de tone de porumb la Ringaskiddy în Irlanda.

Nava de transport în vrac turcească Osprey S, care arborează pavilionul Liberia, ar urma să sosească vineri în portul ucrainean Chornomorsk, a anunţat administraţia regională din Odesa. Acesta ar fi prima navă care ajunge într-un port ucrainean în timpul războiului.

Joi după-amiază, Osprey S era ancorată în Marea Marmara, la aproximativ 1 km de coasta asiatică a Istanbulului, alături de alte nave care aşteptau să traverseze Bosforul pentru a ajunge în Marea Neagră, potrivit unui jurnalist Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici