Trei nigerieni au fost executaţi prin decapitare în Arabia Saudită

Trei nigerieni condamnaţi la moarte pentru că au ucis un compatriot au fost decapitaţi cu sabia, duminică, la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, a anunţat Ministerul de Interne.

1496 afișări

Într-un comunicat, citat de agenţia oficială Spa, Ministerul de Interne a arătat că cei trei nigerieni au intrat noaptea în casa compatriotului lor, l-au legat, împreună cu soţia acestuia, au furat o sumă de bani, apoi l-au strangulat.

Cu aceste decapitări, numărul execuţiilor a ajuns în Arabia Saudită la 30 de la începutul anului, potrivit organizaţiei Amnesty International.

În 10 iunie, Amnesty International anunţa că 27 de persoane au fost executate în Arabia Saudită de la începutul acestui an, "cifră similară celei înregistrate pe toată durata anului 2010".

Autorităţile au anunţat 67 de execuţii în 2009, faţă de 102 în 2008. Violul, crima, apostazia (renunţare publică la o anumită credinţă religioasă, revoltă), jaful armat şi traficul de droguri sunt pedepsite cu moartea în această monarhie ultraconservatoare din Golf, care aplică strict sharia, legea islamică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici