Trei persoane, inculpate în SUA pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie militară către Rusia

Trei persoane au fost arestate şi inculpate de autorităţile federale americane pentru implicare într-o schemă prin care tehnologie militară avansată era ilegal exportată către Rusia, notează The Associated Press.

1160 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, inculpate în SUA pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie militară către Rusia

Trei persoane, inculpate în SUA pentru că ar fi exportat ilegal tehnologie militară către Rusia (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un locuitor al oraşului New York şi doi cetăţeni ruşi s-ar fi folosit de două firme paravan pentru a cumpăra şi apoi exporta componente electronice utilizate pentru sistemele de ghidaj a rachetelor fără a avea licenţă pentru a efectua astfel de exporturi. Cei trei inculpaţi ar fi şi falsificat documentele pentru a ascunde destinaţia exporturilor.

Potrivit autorităţilor, exporturile de astfel de componente electronice sunt restricţionate "din motive de securitate naţională şi antiterorism".

Cei trei au fost arestaţi în cursul zilei de joi, fiind închişi fără a avea dreptul de ieşi pe cauţiune, potrivit cotidianului The New York Daily News.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici