Trei persoane sunt cercetate pentru piratarea contului lui Sarkozy

Justiţia franceză a iniţiat procedura de cercetare a trei persoane, între care doi senegalezi, suspectate de piratarea contului bancar al preşedintelui Nicolas Sarkozy, afirmă surse oficiale.

16 afișări
Imaginea articolului Trei persoane sunt cercetate pentru piratarea contului lui Sarkozy

Trei persoane sunt cercetate pentru piratarea contului lui Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta se referă la acuzaţia de "escrocherie organizată".

Doi senegalezi, suspectaţi că ar fi autorii infracţiunii, au fost deferiţi joi Parchetului din Nanterre, al treilea suspect fiind angajat al unui magazin de telefonie din Rouen (nord-vest).

Cei doi senegalezi, un bărbat şi o femeie de 30 de ani, au fost reţinuţi marţi în apropiere de Paris, fiind plasaţi în arest preventiv.

"Persoanele reţinute nu ştiau că este vorba de conturile preşedintelui ţării, folosind datele contului pentru a deschide abonamente de telefonie mobilă.

În septembrie, liderul francez a depus o plângere după ce a constatat că una sau două persoane au folosit coordonate ale contului său bancar personal din Neuilly-sur-Seine, o suburbie pariziană, pentru a deschide mai multe abonamente de telefonie mobilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici