Trei persoane ucise şi cel puţin 5 rănite într-un incident armat la Auckland / Noua Zeelandă este gazda Campionatului Mondial de Fotbal feminin

Trei persoane au fost ucise, inclusiv atacatorul, şi cel puţin 5 rănite într-un incident armat la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, joi, cu câteva ore înainte de meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal feminin din oraş.

304 afișări
Imaginea articolului Trei persoane ucise şi cel puţin 5 rănite într-un incident armat la Auckland / Noua Zeelandă este gazda Campionatului Mondial de Fotbal feminin

Sursa foto: AP

Premierul Chris Hipkins a declarat că turneul de fotbal se va desfăşura conform planului, adăugând că incidentul armat pare a fi o acţiune individuală, notează Reuters.

"Nu a fost identificată nicio motivaţie politică sau ideologică pentru împuşcături şi, prin urmare, nu a existat niciun risc pentru securitatea naţională", a declarat Hipkins în timpul unui briefing de presă televizat.

Nu se va modifica nivelul de ameninţare la adresa securităţii Noii Zeelande, deşi va exista o prezenţă sporită a poliţiei în oraş, a spus el.

Auckland a întâmpinat deja mii de jucători internaţionali şi turişti pentru cea de-a noua ediţie a Cupei Mondiale de fotbal feminin, care este găzduită în comun de Australia şi Noua Zeelandă.

Comisarul de poliţie Andrew Coster a declarat că un ofiţer a fost rănit în împuşcături, precum şi patru persoane din public.

Serviciile de urgenţă au intervenit în cartierul central de afaceri al oraşului, joi, imediat după ora locală 7.00, după ce au primit informaţii că un bărbat înarmat a deschis focul pe un şantier de construcţii.

"El a trecut prin şantierul de construcţii descărcând arma pe măsură ce înainta", a declarat Hipkins.

Apoi, s-a închis într-un lift şi a tras mai multe focuri de armă înainte de a fi găsit mort.

"Individul era cunoscut în primul rând pentru antecedente de violenţă în familie. Nu există nimic care să sugereze că el a prezentat un risc de nivel mai ridicat decât cel indicat de acest istoric", a declarat Coster.

Echipe de fotbal din Noua Zeelandă, Norvegia, Italia, SUA, Vietnam şi Portugalia se aflau în oraş în momentul în care a avut loc incidentul.

"FIFA a fost informată că acesta a fost un incident izolat care nu a avut legătură cu fotbalul, iar meciul de deschidere din această seară de la Eden Park se va desfăşura aşa cum a fost planificat", a precizat FIFA într-o declaraţie pentru Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici