Trei portavioane americane vor efectua exerciţii militare în apropierea Peninsulei Coreea

Trei portavioane americane vor efectua în curând exerciţii militare în Oceanul Pacific, în apropierea Peninsulei Coreea, a anunţat, joi, Armata Statelor Unite, în contextul în care preşedintele american Donald Trump efectuează o vizită în Asia, realatează site-ul agenţiei Yonhap.

1598 afișări
Imaginea articolului Trei portavioane americane vor efectua exerciţii militare în apropierea Peninsulei Coreea

Trei portavioane americane vor efectua exerciţii militare în apropierea Peninsulei Coreea

Cele trei portavioane, USS Ronald Reagan, USS Nimitz şi USS Theodore Roosevelt, vor efectua exerciţii militare şi în Marea Chinei de Est, alături de Marina Coreei de Sud.

Marina Statelor Unite a anunţat că operaţiunile coordonate vor începe sâmbătă şi se vor încheia marţea viitoare. Acestea se vor desfăşura în apele internaţionale.

Potrivit Armatei SUA, este prima dată în ultimii zece ani când trei portavioane americane vor efectua exerciţii în acea regiune. Această acţiune reprezintă o demonstraţie de forţă în faţa ameninţărilor reprezentate de Coreea de Nord, dar şi faţă de acţiunile agresive ale Beijingului din Marea Chinei de Sud.

”Este o oportunitate rară ca două portavioane să se antreneze împreună şi este şi mai rar să putem efectua exerciţii cu trei portavioane. Exerciţiile de acest fel sunt foarte complexe. Ele scot în evidenţă angajamentul Flotei SUA din Pacific faţă de securitatea şi stabilitatea din regiune”, a declarat Scott Swift, comandantul flotei americane din Pacific.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici