ONU cere Arabiei Saudite să pună capăt blocadei impuse Yemenului

Consiliul de Securitate al ONU a cerut, miercuri, Arabiei Saudite să pună capăt blocadei împotriva Yemenului, existând riscul ca ”milioane de oameni să fie afectaţi de cea mai mare foamete” din ultimele decenii, relatează The New York Times.

1365 afișări
Imaginea articolului ONU cere Arabiei Saudite să pună capăt blocadei impuse Yemenului

ONU cere Arabiei Saudite să pună capăt blocadei impuse Yemenului

Toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate şi-au exprimat îngrijorarea faţă de problemele umanitare din Yemen, a precizat Sabastiano Cardi, ambasadorul Italiei la ONU. Membrii Consiliului de Securitate au subliniat imporntanţa ca toate porturile şi aeroporturile din Yemen să rămână în stare de funcţionare.

Anterior, un oficial al ONU, avertizase că, în cazul în care coaliţia condusă de Arabia Saudită nu va permite accesul ajutoarelor umanitare în Yemen, atunci această ţară se va confrunta cu ”cea mai mare foamete din ultimele decenii, iar milioane de oameni vor muri”.

În urmă cu câteva zile, insurgenţi huthi din Yemen au lansat o rachetă care a căzut în apropierea aeroportului din Riyad, capitala Arabiei Saudite. După acest eveniment, Guvernul de la Riyad a luat decizia de a impune o blocadă împotriva Yemenului.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensficat activităţile în Yemen.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici