Trei turişti britanici sunt dispăruţi după ce o navă a luat foc în Egipt

Trei turişti britanici sunt daţi dispăruţi în urma unui incendiu la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Roşie egipteană.

279 afișări
Imaginea articolului Trei turişti britanici sunt dispăruţi după ce o navă a luat foc în Egipt

Sursa foto: Twitter

Alte 26 de persoane, inclusiv 12 britanici, au fost salvate de pe vasul numit Hurricane, care se afla în largul coastei Marsa Alam, au anunţat autorităţile.
 
Acestea au adăugat că rapoartele iniţiale au sugerat că incendiul, care a avut loc la ora locală 06:30, a fost cauzat de o defecţiune electrică.
 
Ambarcaţiunea se afla într-o croazieră de scufundări şi plecase din Port Ghalib pe 6 iunie şi trebuia să se întoarcă duminică, relatează BBC.
 
Operatorul vasului, Tornado Marine Fleet, a declarat că la bordul vasului se aflau 15 pasageri britanici, împreună cu 12 membri ai echipajului şi doi ghizi - o cifră diferită de cea dată anterior de autoritatea locală, Guvernoratul Mării Roşii.
 
Autoritatea locală a declarat că examinările iniţiale au descoperit un scurtcircuit electric în sala motoarelor, în timp ce procuratura a început o anchetă.
 
A fost declarat că toţi cei care au fost salvaţi sunt bine.
 
Ambarcaţiunea Hurricane este unul dintre cele câteva nave operate de Tornado Marine Fleet.
 
Un purtător de cuvânt a declarat că incendiul s-a produs în timp ce echipajul făcea instructajul de scufundări la Elphinstone Reef - o destinaţie de scufundări cunoscută pentru bogăţia de viaţă marină, inclusiv corali coloraţi şi rechini.
 
Scuba Travel, care a închiriat vasul, a declarat că grupul de la bord fusese într-o excursie de şapte zile, iar compania colabora cu autorităţile locale şi cu consilierii de specialitate.
 
"Prima noastră prioritate este siguranţa oaspeţilor noştri", a declarat un purtător de cuvânt.
 
Marea Roşie este o staţiune populară pentru excursii de scufundări.
 
"Aceasta este o veste foarte proastă pentru industria turismului", a declarat corespondentul BBC News Sally Nabil. "Ei depind de turism, în special de turismul britanic".
 
Ministerul de Externe a declarat că îi sprijină pe cetăţenii britanici implicaţi.
 
Un purtător de cuvânt a declarat: "Suntem în contact cu autorităţile locale în urma unui incident la bordul unei ambarcaţiuni de scufundări în apropiere de Marsa Alam şi sprijinim cetăţenii britanici implicaţi."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici