Treizeci de mii de persoane, invitate la Casa Albă de Paşte - VIDEO

Barack Obama şi familia sa au deschis porţile Casei Albe, în lunea Paştelui, cu participarea mai multor vedete venite să îi distreze pe cei aproximativ 30.000 de invitaţi, conform acestei tradiţii prezidenţiale care datează din secolul al XIX-lea.

32 afișări
Imaginea articolului Treizeci de mii de persoane, invitate la Casa Albă de Paşte - VIDEO

Treizeci de mii de persoane, invitate la Casa Albă de Paşte - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Selecţionaţi prin tragere la sorţi, invitaţii au avut de ales între diversele atracţii organizate pe imensa peluză a reşedinţei prezidenţiale.

Romanciera J.K. Rowling, celebra autoare a seriei Harry Potter, şi actriţa câştigătoare a Premiului Oscar Reese Witherspoon, au citit poveşti.

Pe o scenă muzicală, noul idol al adolescenţilor, tânărul Justin Bieber, a cântat în faţa Primei Doamne, Michelle Obama, şi a celor două fiice ale sale, Sasha şi Malia, la mai multe zeci de metri de locul de desfăşurare a unor activităţi sportive animate de jucători din echipa de fotbal american (NFL) din Washington, numită "Redskins".

Sub un soare deja arzător la acest început de primăvară, Obama şi soţia sa au lansat, înainte de prânz, începutul festivităţilor, a căror temă în acest an a fost "Pe locuri, fiţi gata! Start!".

Michelle Obama a lansat o acţiune împotriva obezităţii infantile şi mai multe standuri distribuiau fructe proaspete sau băuturi naturale.

Organizarea unei festivităţi de Paşte de către preşedinţie datează din 1878. Ea are loc de atunci în fiecare an, cu excepţia perioadei dintre cele două Războaie Mondiale.

La prânz, Obama s-a deplasat la stadionul "Nationals", echipa locală de base-ball, în sudul capitalei federale, pentru a lansa prima minge a sezonului, într-un meci împotriva echipei "Phillies", din Philadelphia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici