Trenurile care leagă Italia de Austria au fost suspendate din cauza coronavirusului. La bordul unuia erau persoane cu febră

  • Austria a suspendat toate trenurile spre sau dinspre Italia
  • Doi pasageri aflaţi într-un tren sunt suspectaţi că ar putea fi infectaţi cu noul coronavirus
  • Elveţia se pregăteşte de intrarea a 67.000 de italieni în ţară
2141 afișări
Imaginea articolului Trenurile care leagă Italia de Austria au fost suspendate din cauza coronavirusului. La bordul unuia erau persoane cu febră

Sursa: Hepta

UPDATE 23.50: Austria a suspendat toate trenurile către şi dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus

Autorităţile austriece au decis, duminică seara, să suspende toate trenurile spre şi dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus depistat în nordul peninsulei, scrie Sky News.

Operatorul feroviat OBB a confirmat că tot traficul de trenuri către şi din Italia a fost suspendat.

„Momentan nu este posibilă deplasarea peste Brenner în oricare dintre direcţii în urma unei decizii oficiale a autorităţilor", a transmis compania OBB într-o postare pe Twitter.

Deocamdată nu se ştie cât va dura această suspendare a transportului feroviar.

În Elveţia, autorităţile aşteaptă sosirea a 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, care traversează zilnic frontiera pentru a lucra în statul vecin.

Autorităţile elveţiene au anunţat că, deocamdată, frontierele rămân deschise între Italia şi Elveţia, în ciuda faptului că mai mulţi politicieni au cerut restricţionarea accesului, sau măcar înăsprirea controalelor, scrie corriere.it.

Guvernul de la Berna a transmis că deocamdată se rezumă la monitorizarea atentă a situaţiei şi că este pregătit să ia măsuri pentru protejarea sănătăţii locuitorilor.

Tren oprit la graniţa dintre Austria şi Italia, din cauza a doi pasageri suspectaţi de coronavirus

„În această seară un trem care venea de la Veneţia la Munchen a fost oprit la graniţa austriacă”, a spus ministrul de Interne al Austriei.

Compania italiană de stat de căi ferate a informat operatorul trenului că doi pasageri prezentau simptome de febră, a completat oficialul austriac.

Trenul aşteaptă acum la Brenner Pass, pe teritoriu italian.

„Procedura următoare este momentan discutată împreună cu autorităţile italiene”, a mai spus Nehammer.

Nu este clar dacă trenul îşi va putea continua drumul, a spus un purtător de cuvânt de la compania austriacă de căi ferate.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind şi trei decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia şi Veneto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici