Trenul-fulger ce se poate deplasa cu 600 km/h, inaugurat în China VIDEO

  • China a prezentat marţi un tren maglev - ce foloseşte forţa electromagnetică pentru a se deplasa - capabil de o viteză maximă de 600 km / h, anunţă presa de stat, citată de Reuters.
  • Folosind forţa electromagnetică, trenul maglev „levitează”, fără contact cu şina.
9196 afișări
Imaginea articolului Trenul-fulger ce se poate deplasa cu 600 km/h, inaugurat în China VIDEO

Tren maglev China FOTO HEPTA

Viteza maximă ar face ca trenul, dezvoltat de China şi fabricat în oraşul de coastă Qingdao, să fie cel mai rapid vehicul terestru la nivel mondial.

China foloseşte tehnologia de aproape două decenii la o scară foarte limitată. Shanghai are o linie scurtă maglev de la unul dintre aeroporturile sale până la oraş.

La 600 km / h, ar trebui doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o călătorie de peste 1.000 km.

Prin comparaţie, călătoria ar dura 3 ore cu avionul şi 5,5 ore cu un tren de mare viteză.

Şi alte ţări, printre care Japonia şi Germania caută să construiască reţele maglev, deşi costurile ridicate şi incompatibilitatea cu infrastructura actuală de cale rămân obstacole în calea dezvoltării rapide.

China a prezentat marţi un tren maglev - ce foloseşte forţa electromagnetică pentru a se deplasa - capabil de o viteză maximă de 600 km / h, anunţă presa de stat, citată de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici