Tribunalul de la Haga l-a eliberat temporar pe Goran Hadzici, din motive de sănătate

Tribunalul de la Haga a acceptat apelul depus de fostul lider politic al sârbilor din Croaţia, Goran Hadzici, şi l-a eliberat temporar din închisoare din motive de sănătate, relatează postul B92 în pagina electronică.

115 afișări
Imaginea articolului Tribunalul de la Haga l-a eliberat temporar pe Goran Hadzici, din motive de sănătate

Tribunalul de la Haga l-a eliberat temporar pe Goran Hadzici, din motive de sănătate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Tribunalul a precizat luni că Hadzici trebuie să se întoarcă la Haga până la sfârşitul lui mai.

Hadzici a cerut să fie eliberat din motive de sănătate, pentru că are cancer la creier în fază terminală şi vrea să primească tratament în Serbia.

Fostul preşedinte al Republicii Sârbe Krajina (RSK) urma să fie transferat la aeroportul din Amsterdam "cât mai curând posibil", pentru a fi preluat de un reprezentant al Guvernului sârb, în baza garanţiilor oferite de Ministerul de Interne de la Belgrad.

Fostul lider politic al sârbilor din Croaţia a fost acuzat de crime de război comise în această ţară în perioada 1991-1995. El a fost arestat în Serbia în iulie 2011 şi extrădat în acelaşi an.

Hadzici a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare, în cadrul procesului care a început în octombrie 2012.

Acuzarea a prezentat argumentele finale în acest caz în aprilie 2014, iar apărarea şi-a prezentat dovezile în iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici