Tripoli acuză Sofia de tădare, după graţierea cadrelor medicale

Libia a criticat sâmbătă graţierea infirmierelor bulgare şi medicului palestinian, la întoarcerea lor la Sofia, denunţând o "trădare şi o "procedură ilegală" a autorităţilor din Bulgaria.

1 afișare
Imaginea articolului Tripoli acuză Sofia de tădare, după graţierea cadrelor medicale

Tripoli acuză Sofia de tădare, după graţierea cadrelor medicale

"Deţinuţii trebuiau duşi, după sosirea lor în Bulgaria, într-un penitenciar şi nu eliberaţi festiv şi ilegal", a declarat ministrul libian de Externe, Abdelrahman Chalgham, într-o conferinţă de presă susţinută la Tripoli.

Sofia a "încălcat procedurile legale în materie de extrădare, prevăzute de dreptul internaţional şi de acordul de întrajutorare judiciară semnat între cele două ţări" în 1984, a reafirmat, la rândul său, premierul Baghdadi Mahmoudi.

Potrivit premierului, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care s-a implicat în acest caz împreună cu soţia sa Cecilia, şi-a exprimat, de asemenea, "nemulţumirea" faţă de metodele prin care au fost eliberate cadrele medicale bulgare.

Mahmoudi a adăugat că Libia a trimis un memorandum Ligii Arabe pentru a obţine o decizie comună împotriva Sofiei, în timp ce o reuniune a organizaţiei este prevăzută pentru luni.

Tripoli va sesiza, de asemenea, Uniunea Africană şi Organizaţia Conferinţei Islamice, a semnalat el.

Ministrul de Externe a acuzat ţările europene că au politizat această afacere, apreciind că "au făcut bloc în spatele criminalilor (...) înainte de a aplauda eliberarea lor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici