Trump a anulat discuţiile cu China privind acordul comercial: "Pentru ce a făcut lumii, eu nu vreau să vorbesc cu China acum"

  • Donald Trump a anunţat că a sistat, pentru moment, discuţiile cu China privind acordul comercial
  • Cauza anulării negocierilor o reprezintă gestionarea defectuoasă a pandemiei de către China
  • "Nu vreau să negociez cu ei. Pentru ce a au făcut lumii şi acestei ţări, eu nu vreau să vorbesc cu China acum", a spus Trump.
490 afișări

Donald Trump a anunţat că nu vrea să mai negocieze cu China şi că a sistat discuţiile privind acordul comercial pe care cele două ţări îl plănuiam. Decizia preşedinteul SUA vine în contextul în care acesta consideră că autorităţile de la Beijing au gestionat defectuos pandemia de Covid-19.

"I-am amânat. Am sistat discuţiile cu China. Ştiţi de ce? Pentru că nu vreau să negociez cu ei acum. Pentru ce au făcut acestei ţări şi lumii, eu nu vreau să vorbesc cu China acum. OK? Ce a făcut China lumii este de neconceput. Ar fi trebuit să oprească virusul. Este corect, am anulat discuţiile cu China", a spus Trump.

Declaraţia lui Trump vine la o zi după acesta a lăudat achiziţionarea de bunuri agricole de către China, iar consilierul Peter Navarro a spus că Faza 1 a acordului este „pe drumul cel bun".

Cele două ţări au ajuns la un acord de Fază 1 în ianuarie, care cere Chinei să cumpere cantităţi mari de produse agricole din SUA şi alte bunuri. Cu toate acestea, se pare că Beijingul este în imposibilitatea de a satisface cererile din cauza pandemiei.

Trump a făcut şi o declaraţie care îl vizează pe Joe Biden, contra-candidatul său în cursa electorală, despre care a zis că ar oferi Chinei totul, dacă ar avea ocazia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici