Trump a graţiat un asistent acuzat de legături cu Rusia şi mercenari Blackwater care au provocat un dezastru în Irak

  • Preşedintele Donald Trump a acordat o graţiere totală pentru 15 persoane
  • Este vorba de patru foşti contractori guvernamentali Blackwater un asistent de campanie dar şi ginerele unui miliardar rus
  • Van der Zwaan a fost condamnat la 30 de zile de închisoare şi amendat cu 20.000 de dolari pentru că a minţit anchetatorii consilierului special american Robert Mueller despre contactele cu un oficial în campania lui Trump
2691 afișări
Imaginea articolului Trump a graţiat un asistent acuzat de legături cu Rusia şi mercenari Blackwater care au provocat un dezastru în Irak

Trump a graţiat un asistent acuzat de legături cu Rusia şi mercenari Blackwater care au provocat un dezastru în Irak

Preşedintele Donald Trump a acordat o graţiere totală pentru15 persoane, inclusiv patru foşti contractori guvernamentali Blackwater condamnaţi pentru un masacru din 2007 din Bagdad, care a lăsat mai mult de o duzină de civili irakieni morţi şi a provocat o revoltă internaţională cu privire la utilizarea agenţiilor de securitate private într-o zonă de război, conform Al Jazeera.

Printre ceilalţi iertaţi de Trump marţi se numără George Papadopoulos, un fost asistent de campanie care a pledat vinovat în cadrul anchetei privind amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016 şi doi foşti legislatori republicani.

Trump l-a graţiat şi pe Alex van der Zwaan, în vârstă de 36 de ani, ginerele olandez al miliardarului rus German Khan.
 
Van der Zwaan a fost condamnat la 30 de zile de închisoare şi amendat cu 20.000 de dolari pentru că a minţit anchetatorii consilierului special american Robert Mueller despre contactele cu un oficial în campania lui Trump din 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici