Trump, acuzat că i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în Congres. Politicieni democraţi îi cer demisia/ UPDATE: Reacţia preşedintelui SUA/ Camera Reprezentanţilor face anchetă

Membri democraţi ai Congresului SUA au cerut demiterea sau suspendarea preşedintelui Donald Trump pe fondul informaţiilor apărute în presă că l-ar fi îndemnat pe fostul avocat Michael Cohen să mintă în Congres despre un controversat proiect imobiliar în Rusia.

1295 afișări
Imaginea articolului Trump, acuzat că i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în Congres. Politicieni democraţi îi cer demisia/ UPDATE: Reacţia preşedintelui SUA/ Camera Reprezentanţilor face anchetă

Trump, acuzat că i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în Congres. Politicieni democraţi îi cer demisia

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui turn în Moscova.

Actualul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a părut să respingă speculaţiile: "Dacă îl credeţi pe Cohen, vă pot aranja o înţelegere bună pe Podul Brooklyn..."

Michael Cohen urmează să fie audiat pe această temă în Camera Reprezentanţilor pe 7 februarie.

Politicieni din cadrul opoziţiei democrate, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au atras atenţia că ar putea fi vorba despre un caz clar de obstrucţionare a justiţiei. "Dacă preşedintele i-a ordonat lui Michael Cohen să mintă în Congres, este vorba de obstrucţionarea justiţiei, punct", a declarat congresmanul democrat David Cicilline, citat de site-ul Politico.com.

"Este vorba de obstrucţionarea justiţiei", a reacţionat congresmanul democrat Ted Lieu.

"Dacă informaţiile apărute în presă sunt adevărate, preşedintele Trump trebuie să demisioneze sau să fie suspendat", a spus congresmanul Joaquin Castro, citat de Huffington Post.

Donald Trump susţine că Michael Cohen "minte" pentru reducerea condamnării la închisoare

Preşedintele SUA, Donald Trump, a părut să respingă acuzaţiile fostului sau avocat Michael Cohen, acuzându-l că "minte" pentru reducerea pedepsei de condamnare la închisoare, în timp ce Casa Albă a catalogat "ridicole" informaţiile apărute în presa de la Washington.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a catalogat drept "absolut ridicole" informaţiile publicate de BuzzFeed News, informează Fox News.

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Camera Reprezentanţilor va verifica dacă Donald Trump l-a îndemnat pe Michael Cohen să mintă

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres.

"Vom face ce este necesar pentru a afla dacă aceste informaţii sunt adevărate", a reacţionat congresmanul democrat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

"Este vorba de unele dintre cele mai grave acuzaţii de până acum", a apreciat Schiff, citat de agenţia Associated Press.

La rândul său, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a explicat că îndrumarea unui subordonat să mintă în Congres este infracţiune federală. "Comisia pentru Afaceri are sarcina de a afla adevărul, vom face acest lucru", a spus Jerrold Nadler.

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Opoziţia democrată deţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici