Trump ameninţă cu întreruperea activităţii Administraţiei SUA dacă democraţii refuză să susţină propunerilor sale privind imigraţia

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că ar putea întrerupe activitatea Administraţiei SUA în cazul în care democraţii refuză să voteze în favoarea propunerilor sale privind combaterea imigraţiei, inclusiv construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, relatează agenţia The Associated Press.

934 afișări
Imaginea articolului Trump ameninţă cu întreruperea activităţii Administraţiei SUA dacă democraţii refuză să susţină propunerilor sale privind imigraţia

Trump ameninţă cu întreruperea activităţii Administraţiei SUA dacă democraţii refuză să susţină propunerilor sale privind imigraţia

"Aş fi dispus să 'închid' guvernul dacă democraţii nu ne dau voturile lor pentru Securitatea Frontierelor, care include şi Zidul", afirmă Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

"Avem nevoie de oameni grozavi care să vină în ţara noastră!", a adăugat liderul american.

Trump a susţinut încă din campania prezidenţială că va construi un zid care să prevină imigraţia ilegală, dând asigurări că va face în aşa fel încât Mexicul să plătească pentru ridicarea acestui zid. Liderii mexicani au negat în repetate rânduri că ar fi dispuşi să accepte să plătească pentru acest zid.

Administraţia Trump analizează ridicarea unui zid pe o distanţă de 1.300 de kilometri, din cei 3.100 de kilometri de graniţă cu Mexicul. Liderul SUA vrea să convingă congresmenii americani să aloce 25 de miliarde de dolari pentru construcţia acestui zid.

Trump a mai propus o serie de modificări ale legislaţiei privind imigraţia legală, inclusiv eliminarea programului loteria vizelor, însă democraţii şi unii republicani şi-au exprimat opoziţia faţă de unele dintre aceste propuneri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici