Trump ameninţă europenii cu majorarea taxelor vamale la automobile

Preşedintele SUA Donald Trump a ameninţat miercuri că va impune tarife vamale majorate pentru importurile de autoturisme din Uniunea Europeană, dacă blocul nu este de acord cu un acord comercial, relatează Reuters.

991 afișări
Imaginea articolului Trump ameninţă europenii cu majorarea taxelor vamale la automobile

Trump ameninţă europenii cu majorarea taxelor vamale la automobile

Trump a mai făcut astfel de ameninţări în trecut, cu intenţia de a obţine termeni favorabili în relaţia comercială cu Europa, dar a amânat impunerea taxelor de mai multe ori.

„M-am întâlnit cu noul şef al Comisiei Europene, care este grozav. Şi am avut o discuţie grozavă. Dar am spus: „uite, dacă nu obţinem ceva, va trebui să iau măsuri” şi acţiunea va fi tarife foarte mari la maşinile lor şi la alte lucruri care vin la noi”, a declarat Trump pentru CNBC, într-un interviu la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Fostul ministru german al Apărării, Ursula von der Leyen, l-a succedat pe Jean-Claude Juncker la sfârşitul lui 2019 în funcţia de şef al UE, devenind prima femeie care a ocupat postul.

Statele Unite au ameninţat, de asemenea, cu taxe majorate cu până la 100% pentru mărfurile franceze, de la şampanie la poşete, din cauza unei taxe pe serviciile digitale, pe care Washingtonul o consideră dăunătoare companiilor de tehnologie americane.

Într-un interviu separat, realizat la Davos cu Fox Business News, Trump a declarat că tarifele la autoturismele UE s-ar putea majora la 25%.

"În cele din urmă, va fi foarte uşor, deoarece, dacă nu putem ajunge la o înţelegere, va trebui să impunem tarife de 25% pe maşinile lor", a declarat Trump pentru Fox Business.

Întrebat dacă un acord comercial ar putea fi încheiat şi cu Marea Britanie, Trump a declarat pentru CNBC că este gata să facă o înţelegere cu premierul britanic Boris Johnson. "Boris şi cu mine suntem prieteni, iar dacă el vrea să facă un acord, voi accepta", a spus preşedintele.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la sfârşitul lunii ianuarie, iar Johnson a declarat că unul dintre principalele avantaje de a fi în afara blocului ar fi capacitatea Marii Britanii de a-şi negocia propriile acorduri comerciale, inclusiv cu Statele Unite.

„Începem. Deja am început să negociem cu Marea Britanie”, a spus Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici