Trump ar discuta cu liderul nord-coreean şi ar exercita presiuni asupra Chinei, dacă ar fi preşedinte

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din SUA, a declarat că, dacă va deveni preşedinte, va fi dispus la dialog cu regimul din Coreea de Nord şi va exercita presiuni asupra Chinei, informează BBC News online.

975 afișări
Imaginea articolului Trump ar discuta cu liderul nord-coreean şi ar exercita presiuni asupra Chinei, dacă ar fi preşedinte

Trump ar discuta cu liderul nord-coreean şi ar exercita presiuni asupra Chinei, dacă ar fi preşedinte (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Donald Trump a declarat că el ar iniţia discuţii cu liderul regimului stalinist de la Phenian, Kim Jong-Un, pe tema programului nuclear nord-coreean.

"Aş discuta cu liderul nord-coreean, nu aş avea nicio problemă să discutăm", a spus Donald Trump.

Politica actualei Administraţii de Statelor Unite este de a nu avea discuţii directe cu regimul din Coreea de Nord.

Pe de altă parte, Donald Trump a declarat că, în calitatea de preşedinte al Statelor Unite, ar exercita presiuni asupra Chinei.

"Aş exercita presiuni mari asupra Chinei, pentru că, din punct de vedere economic, noi avem o putere imensă asupra Chinei. Lumea nu îşi dă seama de acest lucru", a subliniat Trump, apreciind că Beijingul ar putea soluţiona problemele cu Phenianul printr-un simplu telefon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici