Trump consideră prioritară siguranţa elevilor americani: SUA ar trebui să asigure siguranţa în şcoli înainte de a finanţa securitatea Ucrainei

  • Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump consideră necesară finanţarea programelor de securitate în şcoli
  • Trump a criticat redirecţionarea fondurilor către întărirea militară a Ucrainei
  • Statele Unite sunt în doliu după ce 19 elevi din Texas au fost ucişi în timpul orelor
781 afișări
Imaginea articolului Trump consideră prioritară siguranţa elevilor americani: SUA ar trebui să asigure siguranţa în şcoli înainte de a finanţa securitatea Ucrainei

Sursa foto: Profimedia

La câteva zile după ce 19 elevi din Texas au fost ucişi în timpul cursurilor, fostul preşedinte american Donald Trump sugerează că SUA ar trebui să acorde prioritate finanţării programelor de siguranţă şcolară comparativ cu sumele alocate în ultima vreme pentru asigurarea securităţii Ucrainei.

„Dacă Statele Unite pot trimite miliarde în Ucraina, ar trebui să putem face tot ce este necesar pentru a ne menţine copii în siguranţă acasă. Am cheltuit trilioane în Irak şi Afganistan şi nu am primit nimic pentru asta”, a declarat Donald Trump la conferinţa Asociaţiei Naţionale a Armelor din Houston. Mulţimea prezentă la discursul fostului preşedinte l-a susţinut cu un val de aplauze puternice. Trump

„Înainte de a construi o naţiune în restul lumii, ar trebui să construim şcoli sigure pentru proprii noştri copii din propria noastră naţiune”, a concluzionat Trump.

Trump a atras atenţia, în discursul său, că SUA trebuie să-şi schimbe drastic abordarea asupra sănătăţii mintale. El a propus o revizuire de sus în jos a siguranţei şcolii: puncte unice de intrare fortificate, cu detectoare de metale şi cel puţin un ofiţer de poliţie înarmat în fiecare campus. Donald i-a acuzat pe democraţi că au înlăturat astfel de măsuri şi au permis astfel de evenimente tragice.

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat în mod covârşitor să trimită Ucrainei ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari. În total, parlamentarii americani au trimis aproximativ 54 de miliarde de dolari în Ucraina de când Rusia a început invazia în februarie.

Cu toate că susţine măsuri care să asigure siguranţa în societate, Trump nu este de acord cu interzicerea armelor, pe care le consideră ca fiind dreptul fiecărui american să se apere în caz de necesitate, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici