Trump, CRITIC faţă de schimbările climatice, deşi nu crede că sunt o "farsă": Oamenii de ştiinţă au o "agendă politică"

Preşedintele american Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru CBS News, că nu crede că schimbările climatice sunt o "farsă", însă nu este sigur că sunt cauzate de activitatea umană, şi a acuzat oamenii de ştiinţă că au o "agendă politică".

731 afișări
Imaginea articolului Trump, CRITIC faţă de schimbările climatice, deşi nu crede că sunt o "farsă": Oamenii de ştiinţă au o "agendă politică"

Trump, CRITIC faţă de schimbările climatice, deşi nu crede că sunt o "farsă": Oamenii de ştiinţă au o "agendă politică"

"Cred că ceva se întâmplă. Ceva se schimbă şi se va schimba înapoi din nou. Nu cred că este o farsă, cred că este probabil o diferenţă", a declarat Trump într-un interviu.

"Încă nu ştiu dacă asta este cauzată de om", a completat liderul SUA, adăugând: "Nu vreau să dau trilioane şi trilioane de dolari. Nu vreau să pierd milioane şi milioane de locuri de muncă. Nu vreau să fiu pus în dezavantaj".

Preşedintele SUA şi-a exprimat şi lipsa de încredere în experţii care susţin că schimbările climatice sunt reale şi cauzate de activitatea umană, acuzând oamenii de ştiinţă că au "o mare agendă politică".

Donald Trump a declarat în trecut că schimbările climatice sunt "farsă" şi a promis să "anuleze" Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC), un organism ştiinţific însărcinat cu evaluarea riscurilor generate de schimbările climatice, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2007, avertiza într-un raport recent că fluctuaţiile naturale de temperatură sunt exacerbate de activităţile umane, care au provocat o creştere de aproximativ 1 grad Celsius a temperaturii globale faţă de perioada preindustrială.

IPCC a comunicat că schimbările climatice pot fi oprite doar dacă populaţia lumii introduce o serie de schimbări majore şi costisitoare, cum ar fi reducerea drastică emisiilor de dioxid de carbon sau renunţarea aproape în totalitatea la utilizarea cărbunelui.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici