Trump: Havana este responsabilă pentru atacurile suferite de diplomaţi americani delegaţi în Cuba

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că el consideră Havana responsabilă pentru o serie de incidente suferite de cel puţin 22 de diplomaţi americani pe parcursul mai multor luni petrecute în Cuba, informează Reuters.

591 afișări
Imaginea articolului Trump: Havana este responsabilă pentru atacurile suferite de diplomaţi americani delegaţi în Cuba

Trump: Havana este responsabilă pentru atacurile suferite de diplomaţi americani delegaţi în Cuba

Acesta a solicitat Washingtonului ca SUA să-şi reducă prezenţa diplomatică în Cuba.

”Chiar consider Cuba responsabilă pentru aceste atacuri. Este un atac foarte neobişnuit, după cum ştiţi”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de ştiri, în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă.

Statele Unite nu au concluzionat în mod formal cine a întreprins atacurile asupra diplomaţilor americani, dar au afirmat că Havana este responsabilă de asigurarea siguranţei şi securităţii personalului diplomatic de la Washington şi a eşuat în cadrul acestei misiuni.

Cel puţin 22 de angajaţi ai misiunii diplomatice americane delegate în Cuba au suferit incidente inexplicabile, ce au cauzat pierderea auzului, ameţeli, oboseală şi probleme cognitive.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici