Trump i-ar spune Papei Francisc, pentru a-l speria, că este vizat de Statul Islamic

Magnatul în domeniul imobiliar Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, afirmă că i-ar spune Papei Francisc că este vizat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), dacă Suveranul Pontif i-ar spune la rândul său despre capitalism că este toxic, relatează CNN.

385 afișări
Imaginea articolului Trump i-ar spune Papei Francisc, pentru a-l speria, că este vizat de Statul Islamic

Donald Trump (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Invitat, într-un amplu interviu pe care l-a acordat miercuri CNN, să-şi imagineze ce i-ar spune Papei în acest scenariu ipotetic, Trump a declarat că l-ar speria pe Francisc, care urmează să efectueze în septembrie prima sa vizită în Statele Unite.

"I-aş spune «ISIS (unul dintre acronimele SI) vrea să pună mâna pe tine»", a declarat magnatul în acest interviu cu Chris Cuomo de la CNN.

"Ştii că ISIS vrea să vină şi să preia controlul asupra Vaticanului? Ai auzit asta. Ştii, ăsta este un vis de-al lor, să ajungă în Italia", a spus Trump.

Surprins de acest răspuns, Cuomo l-a întrebat pe favoritul republicanilor la preşedinţie dacă chiar l-ar speria pe Papă.

"Va trebui să-l sperii pe Papă, deoarece (capitalismul) este singura cale", i-a răspuns Trump. "Papa, sper eu, se sperie doar de Dumnezeu. Dar adevărul este - ştii, dacă te uiţi la ceea ce se întâmplă - că mai bine ar spera să funcţioneze capitalismul, pentru că este singurul pe care-l avem acum. Şi este minunat atunci când funcţionează cum trebuie", a continuat el.

În opinia magnatului, în prezent capitalismul nu funcţionează "cum trebuie" în Statele Unite, din cauza suprareglementării industriei.

Mogulul în domeniul imobiliar a spus că, deşi este protestant, îl place, în general, pe Papa Francisc. Suveranul Pontif argentinian este foarte vocal în legătură cu o serie de probleme sensibile din punct de vedere politic, precum sărăcia, modificările climatice şi prejudecăţile faţă de homosexuali.

"Am un mare respect faţă de Papă", a spus Trump. "Îl plac pe Papă. De fapt îmi place. Devine foarte politic, nu e nicio îndoială în această privinţă. Dar îmi place. Pare băiat de treabă", a continuat el.

Trump a mai declarat că el nu crede că Papa se opune cu adevărat capitalismului.

În acest amplu interviu pentru CNN, el a abordat o serie de subiecte şi a vizat o serie de personalităţi politice, între care şi rivalii săi în cursa pentru Casa Albă, democrata Hillary Clinton şi republicanul Jeb Bush, dar şi Caroline Kennedy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici