Trump părăseşte discuţiile cu liderii Congresului din cauza zidului de la frontiera cu Mexic

Preşedintele american Donald Trump a părăsit miercuri discuţiile cu liderii Congresului privind finanţarea unui zid de frontieră cu Mexic şi a declarat pe Twitter că întâlnirea de la Casa Albă pentru a pune capăt blocajului guvernului a fost "o pierdere totală de timp", relatează Reuters.

1139 afișări
Imaginea articolului Trump părăseşte discuţiile cu liderii Congresului din cauza zidului de la frontiera cu Mexic

Trump părăseşte discuţiile cu liderii Congresului din cauza zidului de la frontiera cu Mexic

În cea de-a 19-a zi de închidere parţială a guvernului provocată de dezacordul asupra zidului, o scurtă întâlnire dintre Trump, liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi alţi lideri, s-a încheiat fără niciun rezultat.

"Am întrebat ce se va întâmpla în 30 de zile dacă voi debloca rapid situaţia, veţi aproba securitatea frontierelor care include un zid sau o barieră de oţel? Nancy a spus, NU. I-am spus rămas bun, nimic altceva nu funcţionează!", a postat Trump pe Twitter.

Democraţii exasperaţi au numit comportamentul lui Trump drept "un acces de furie" şi au declarat că reuniunea a izbucnit când au refuzat să se angajeze să finanţeze zidul propus de acesta la frontiera de sud.

Schumer a declarat reporterilor în faţa Casei Albe că Trump i-a cerut lui Pelosi să îi finanţeze zidul. "Ea a spus nu. El atunci s-a ridicat şi a spus: "Atunci nu avem ce discuta" şi a ieşit.

"Din nou, am văzut o ieşire nervoasă pentru că nu a putut să-şi îndeplinească planul", a adăugat Schumer.

Trump a declarat miercuri că are dreptul de a decreta o stare urgenţă naţională pentru a finanţa construirea zidului de la graniţa sudică, dacă nu se poate ajunge la o înţelegere cu Congresul în legătură cu cererea sa de alocare a 5,7 miliarde de dolari pentru proiect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici