Trump susţine că mărturia fostului său avocat Michael Cohen împotriva sa este „total falsă”

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că fostul său avocat Michael Cohen a minţit atunci când a mărturisit că el i-a cerut să încalce legea în perioada în care a lucrat pentru el, relatează Associated Press.

116 afișări
Imaginea articolului Trump susţine că mărturia fostului său avocat Michael Cohen împotriva sa este „total falsă”

Trump susţine că mărturia fostului său avocat Michael Cohen împotriva sa este "total falsă"

Cohen a mărturisit în luna august că Trump i-a cerut să comită o infracţiune prin efectuarea unor plăţi către două femei care au afirmat că au avut aventuri cu Trump înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Cohen, care s-a lăudat anterior că a fost "intermediarul" preşedintelui, a pledat vinovat în luna august pentru opt acuzaţii penale, inclusiv evaziune fiscală, fraudă bancară şi încălcări ale legii de finanţare a campaniilor electorale

Trump a declarat într-un interviu pentru AP că mărturia lui Cohen a fost "total falsă". De asemenea, el a redus rolul pe care Cohen îl avea când lucra pentru el, descriindu-l ca fiind "o persoană de PR care a făcut mici lucrări legale".

Trump a denumit "foarte trist" faptul că fostul său avocat a făcut o înţelegere cu justiţia pentru a "obţine o sentinţă mai uşoară", potrivit AP.

"Sub jurământ (Michael Cohen) a recunoscut şi a luat responsabilitatea pentru comportamentul rău al lui (Trump)", a scris Lanny Davis, unul dintre avocaţii lui Cohen adăugând că fostul avocat al lui Trump "nu se teme de nimic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici