Trump va decreta "stare de urgenţă naţională" pentru a finanţa construirea unui zid la frontiera cu Mexicul

Preşedintele SUA, Donald Trump, va decreta "stare de urgenţă naţională" pentru a obţine fonduri pentru construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, un proiect controversat, promis în campania electorală din 2016, a anunţat Casa Albă, informează BBC News online.

1271 afișări
Imaginea articolului Trump va decreta "stare de urgenţă naţională" pentru a finanţa construirea unui zid la frontiera cu Mexicul

Trump va decreta "stare de urgenţă naţională" pentru a finanţa zidul de la frontiera cu Mexicul

Trump urmează să promulge un proiectului bipartizan de buget federal, inclusiv alocările pentru asigurarea securitătii frontierelor, astfel evitând un nou blocaj guvernamental, însă intenţionează să eludeze Congresul SUA, urmând să folosească fonduri militare pentru ridicarea zidului, se arată într-un comunicat al Casei Albe. Dar o astfel de acţiune va fi probabil contestată în instanţe judiciare.

Republicanul Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senat, a indicat joi că susţine iniţiativa liderului de la Casa Albă, spunând că preşedintele acţionează cu "orice instrumente pe care le poate folosi în mod legal pentru a-şi spori eforturile pentru a securiza frontierele".

"Preşedintele îşi îndeplineşte din nou promisiunea de a construi zidul, de a proteja frontiera şi de a securiza măreaţa noastră ţară", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Ea a adăugat că preşedintele va "introduce alte măsuri executive - inclusiv o stare de urgenţă naţională - pentru a ne asigura că oprim criza de securitate naţională şi umanitară de la frontieră".

Negociatorii Congresului SUA au ajuns la un acord de principiu care prevede alocarea a 1,375 de miliarde de dolari pentru construirea unor segmente de gard de-a lungul frontierei Statelor Unite cu Mexicul.

Cu 86 de voturi pentru şi 16 împotriva, Senatul Statelor Unite a aprobat proiectului bipartizan de buget federal, inclusiv privind securitatea la frontieră,, urmând ca un vot pe această temă să aibă loc în Camera Reprezentanţilor în cursul nopţii de joi spre vineri, informează publicaţia Time.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite au fost blocate câteva săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici