Trump va pleda pentru unitate în discursul despre Starea naţiunii, dar probabil va genera scepticism

Preşedintele SUA, Donald Trump, va lansa un apel pentru unitate politică în discursul privind "Starea naţiunii", dar cel mai probabil va fi întâmpinat cu scepticism de Congres, în contextul disputelor bugetare care au generat un blocat guvernamental.

248 afișări
Imaginea articolului Trump va pleda pentru unitate în discursul despre Starea naţiunii, dar probabil va genera scepticism

Trump va pleda pentru unitate în discursul despre Starea naţiunii, dar probabil va genera scepticism

"Preşedintele va continua să insiste pentru politici care pot contribui la avansul economic", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt Casei Albe.

"De asemenea, preşedintele se va adresa Congresului spunând: «Fie putem colabora pentru a face lucruri extraordinare, fie ne putem certa unii cu alţii şi nu vom realiza nimic». Sincer, poporul american merită mai mult de atât", a subliniat Sarah Sanders, citată de Fox News.

Cel mai probabil, Donald Trump va fi primit cu scepticism în Congres, mai ales că recent a catalogat, într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, drept "pierdere de vreme" negocierile cu opoziţia democrată, afirmând că va construi singur zidul la frontiera cu Mexicul.

"Va apărea scepticism din partea ambelor partide în momentul în care Donald Trump se va adresa Congresului şi naţiunii. Politicienii democraţi, cu o poziţie consolidată după rezultatul alegerilor parţiale şi al recentelor dispute, observă puţine semnale că preşedintele va face compromisuri. Şi chiar cei mai înverşunaţi aliaţi ai preşedintelui ştiu că tonul conciliant din discursul televizat este subminat de obicei de mesaje pe Twitter şi de manevre politice impredictibile", comentează agenţia Associated Press.

Donald Trump va rosti discursul despre "Starea naţiunii" marţi la ora 21.00 (miercuri 4.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici